Zwembaden: het subtropisch zwembad

25 augustus 2017
 Categorie├źn: Kuuroorden & salons, Blog


U wilt een dagje weg met de kinderen, maar niet afhankelijk zijn van het weer? Een dagje naar een subtropisch zwembad is dan wellicht het perfecte uitje voor uw gezin. In Nederland zijn veel zwembaden te vinden, zowel binnen- als buitenbaden. Als u niet afhankelijk van het weer wilt zijn of in de koudere maanden wilt gaan zwemmen, dan is een binnenbad de beste optie.  


Subtropisch zwembad

Als u een hele dag weg wilt met de kinderen, dan kunt u het beste kiezen voor een subtropisch zwembad. Hier is zo veel te doen voor iedereen, hier kunt u zich de hele dag vermaken. Gewone, traditionele zwembaden zijn leuk voor een paar uurtjes. Door de warme temperatuur in een subtropisch zwembad is dit geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Kleine kinderen kunnen zich hier heel goed vermaken in het warme kinderbad, ze vinden de kleine glijbaan en sproeiers vaak erg interessant. Leuk zo'n ontdekkingstocht. Vaak staan er zelfs boxen of ledikantjes waar uw kleine kindje even kan slapen als hij of zij moe is van het spelen in het water. Voor de wat oudere kinderen is er ook voldoende te doen in een subtropisch zwembad. Uiteraard kunnen ze hier gewoon zwemmen in het gewone zwembad en regelmatig genieten van de golven (vaak gaat het een keer per half uur golven). Ook zijn hier nagenoeg altijd wel waterglijbanen te vinden. Kinderen kunnen zich hier heel lang mee vermaken. Sommige subtropische zwembaden hebben een stroomversnelling of een wildwaterbaan. Dit is iets wat voor veel kinderen geweldig is. Ze moeten hiervoor wel heel erg goed kunnen zwemmen. Bij de grotere zwembaden hebben ze soms zelfs een deel waar je met snorkels onder water kunt kijken naar tropische vissen, die zwemmen dan als het ware in aquariums onder water rond. Deze vissen kan je dus alleen bekijken en niet aanraken. En uiteraard hoort er bij een subtropisch zwembad ook een bubbelbad, stoombad en een zonnebank. Hier is het heerlijk vertoeven voor de ouders. Als uw kind goed kan zwemmen en een zwemdiploma heeft, kan hij of zij fijn zelf rondlopen en zwemmen met zijn broers / zussen of andere kinderen. Als uw kindje nog geen diploma heeft of als u het toch nog niet veilig genoeg vindt, is het uiteraard belangrijk dat u met uw kind mee gaat. Uiteraard zijn er ook overal badmeesters of badjuffen die alles in de gaten houden, maar uiteindelijk bent en blijft u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw eigen kind(eren). Veel plezier met het uitzoeken van het, voor jullie gezin, perfecte zwembad. Fijne dag met elkaar!

Tip: Bad Hesselingen voor de leukste subtropische zwembad in Zwolle en omgeving.


Delen