Alles over haarwerken

4 mei 2017
 Categorie├źn: Schoonheid & mode, Blog


Een volle haardos is helaas niet voor iedere persoon vanzelfsprekend. Wanneer u te kampen krijgt met haaruitval dan kan dit leiden tot kale plekken wat onzekerheid over het uiterlijk kan voeden. Een mooi kapsel vormt de basis van een verzorgd uiterlijk en gelukkig zijn er tegenwoordig legio aan mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen. Een haarwerk kan namelijk uitkomst bieden aan mensen die aan haaruitval leiden en is dankzij de nieuwste technieken niet van echt haar te onderscheiden en comfortabel te dragen. 


Verschillende soorten haarwerken
Er bestaan drie verschillende soorten maathaarwerk: confectie, maatconfectie en maatwerk. Het verschil zit het hem in de manier waarop het werk tot stand is gekomen. Confectie is bijvoorbeeld minder duur dan maatwerk, omdat er bij maatwerk het haar met de hand wordt geknoopt, waarbij de maat van het hoofd eveneens in acht wordt genomen. Confectie wordt machinaal vervaardigd en maatconfectie zijn ook machinaal vervaardigde werken, enkel wel afgestemd op de maat van het hoofd. Van confectie zijn er weer veel modellen beschikbaar, terwijl maatwerk uniek is en daarom ook een langere levertijd zal hebben. Verschillende soorten materialen Haarwerken worden meestal gemaakt van Europees, Aziatisch of Synthetisch haar. Europees haar is in veel kleuren te verkrijgen, maar de kwaliteit is over het algemeen ook iets minder, omdat er in Europa veelal toegang is tot producten die het haar schade kunnen toebrengen, zoals shampoo, kleuringen en te hete stijlingproducten. Aziatisch haar is kwalitatief beter, maar bijna altijd donker van kleur. Dit haar kan lichter gekleurd worden, maar door de chemische behandeling zal de kwaliteit iets minder worden. Synthetisch haar is vandaag de dag een stuk beter van kwaliteit dan voorheen en is daardoor bijna niet van echt haar te onderscheiden. Bovendien is de verzorging van synthetisch haar simpeler. Daarnaast zie je in maathaarwerken steeds vaker een combinatie tussen echt en synthetisch haar, waarbij echt haar bij de rand wordt gebruikt en synthetische stukken in het midden zijn gezet. 


Haarwerk dragen
Een haarwerk is op verschillende manieren te bevestigen. U kunt bijvoorbeeld een zweetband of een sjaal gebruiken, maar ook zijn er andere hulpmiddelen zoals lijm en speciale dubbelzijdige tape om hem te bevestigen. Ook voor irritaties bestaan er speciale pleisters om het dragen comfortabeler te maken voor u. Door het intensieve gebruik zal het haarwerk daarnaast ook goed moeten worden verzorgd en moet in ogenschouw worden meegenomen dat deze geen leven lang mee gaat. Wanneer een haarwerk intensief wordt gedragen dan zal u er rekening mee moeten houden dat deze zo'n half jaar mee gaat. 

Bronnen:
http://haarbank.nl/borstkanker/informatie-over-haarwerken/
http://www.haarstichting.nl/haarwerken


Delen